Zorgverzekering

Het hebben van een zorgverzekering is een pre. In Nederland is het zelfs gedeeltelijk verplicht. Je wilt logischerwijs te allen tijde verzekerd zijn van de beste zorg en de juiste zorgverzekering tegen ongevallen. In dit artikel samengesteld met het zorgverzekering portaal van webzorg.nl bespreken we de vormen van zorgverzekeringen die er zijn en welke verzekeringen er verplicht zijn.

Basisverzekering

De basisverzekering is onderdeel van de zorgverzekering en is verplicht voor iedereen die woonachtig of werkzaam is in Nederland. De basisverzekering wordt in zijn geheel door de overheid bepaald. Zij vullen dus als het ware in wat er in de basisverzekering komt te staan. Iedere verzekeraar heeft de verplichting om de door de overheid gestelde elementen aan te bieden in de basisverzekering. Normaliter vallen de apotheek, de huisarts en het ziekenhuis onder het basispakket. Daarnaast zijn ook onderdelen als geneesmiddelen, kraamzorg, psychologische hulp en verloskundige hulp opgenomen in het basispakket. Zodra je 18 jaar of ouder bent betaal je hier maandelijks een vaste premie voor. De dekking van een basisverzekering is bij iedere aanbieder hetzelfde. 

Aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering heb je ook nog de aanvullende verzekering die tot de zorgverzekering behoort. De aanvullende verzekering kan in zijn geheel naar eigen wens en behoefte worden ingevuld en afgesloten. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is in tegenstelling tot de basisverzekering echter niet verplicht. Je bent dus geheel vrij om deze wel of niet af te sluiten. Voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn de fysio, de opticien of tandarts. Wanneer je het idee hebt niet voldoende verzekerd te zijn voor de zorg die je gebruikt is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bovendien hoef je de aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar als de basisverzekering af te sluiten. Niet iedere zorgverzekeraar voorziet in een losse aanvullende verzekering. Sommige verzekeraars hanteren namelijk extra voorwaarden. Bespaar niet op zorg!

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (68)

Interessante informatie over supermarkten, daarnaast een handig overzicht van supermarketin in de buurt.

Johan (48)

Even snel kijken voor een dichtbijzijnde supermarkt, zo gepiept.

Een kerstpakket van Kerstpakketten idee
Haal je boodschappen bij Foodworld-XL
coop ah jumbo aldi plus spar
© winkelwaar.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |