Cashback

Wat veel mensen niet weten is dat het mogelijk is bij veel online aankopen om geld terug te krijgen dankzij cashback websites. Hierdoor kun jij nog leuker en voordeliger online shoppen en aankopen doen. Maar wat is cashback bij online winkelen nu precies en hoe gaat dit in zijn werk?

Wat is cashback en hoe werkt het?

Als je het letterlijk vertaalt betekent cashback 'geld terug'. Wanneer je een online aankoop hebt gedaan, dan is het in sommige gevallen mogelijk om een percentage van het aankoopbedrag terug te krijgen. Hoe werkt dit dan?

Je dient je eerst aan te melden bij een cashback website (tip: Eerst James voor online winkelen). Registratie hoort gratis te zijn, mocht je bij een aanbieder proberen aan te melden en ze vragen je hiervoor te betalen, dan kun je beter een andere aanbieder zoeken. Er zitten verschillen tussen de aanbieders. Ze keren niet allemaal even veel uit en bij de ene aanbieder hoef je helemaal niks te doen, terwijl je voor de andere allemaal mailtjes moet openen om extra korting te krijgen. Taak aan jou dus om te kijken wat je het fijnste vindt en zo een aanbieder uit te kiezen waar jij je voor wilt aanmelden.

Ik heb me aangemeld, en nu?

Als je besluit om online te gaan shoppen, dan ga je niet rechtstreeks naar de website waarvan je wilt kopen. Je gaat eerst naar de website van de cashback aanbieder waar je bent geregistreerd. Vanuit daar klik je verder naar de website waar je wilt kopen. Deze stap is heel erg belangrijk als je geld terug wilt krijgen en mag je dus absoluut niet vergeten! 

Verzamel alle producten die je wilt hebben en betaal deze vervolgens. Over het algemeen krijg je binnen 48 uur een deel van het aankoopbedrag terug. Dit wordt op jouw cashbackaccount gestort en niet meteen op je rekening. Vanuit daar kun je het bedrag dan overmaken naar je rekening. De meeste aanbieders hanteren hier wel een minimumbedrag voor en je moet bijvoorbeeld eerst €10 of €20 op je account hebben staan voor je dit kan overboeken naar je bankrekening.

Waarom krijg ik geld terug?

Een cashbackwebsite krijgt een commissie van de aangemelde webshops op alle aankopen die via de cashback website zijn gedaan. Om deze reden is het dus ook cruciaal dat je via de cashback website naar de webshop gaat, omdat anders niet geregistreerd wordt dat je via de cashback website komt. De commissie die de cashbackwebsites krijgen wordt grotendeels uitgekeerd aan de klanten.

Alle voordelen van cashback op een rijtje

Zoals je al gelezen hebt, heeft het eigenlijk alleen maar voordelen voor jou als consument. Nog even in het kort, waarom moet jij je dus aanmelden bij cashback websites? Omdat:

  • Je heel simpel geld terug kan krijgen van online aankopen, terwijl je er bijna niks voor hoeft te doen;
  • Je bespaart geld;
  • Het bijna geen tijd kost om je aan te melden.

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (68)

Interessante informatie over supermarkten, daarnaast een handig overzicht van supermarketin in de buurt.

Johan (48)

Even snel kijken voor een dichtbijzijnde supermarkt, zo gepiept.

Een kerstpakket van Kerstpakketten idee
Haal je boodschappen bij Foodworld-XL
coop ah jumbo aldi plus spar
© winkelwaar.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |