Energie

Ieder huishouden maakt gebruik van energie en betaalt zodoende maandelijks energiekosten. Met name bij grote huishoudens willen de gemaakte energiekosten met regelmaat oplopen. Echter is het vandaag de dag ook mogelijk om flink te besparen op energiekosten die gemaakt worden bij een energieleverancier. Bij de besparing van energie investeer je zowel in het milieu als in je eigen portemonnee. In dit artikel over energieleveranciers dat is samengesteld door online energievergelijker Energie51 worden de diverse mogelijkheden besproken om te besparen in energie door over te stappen van energieleverancier en bespreken we welke vormen van energie er zoal zijn. Een energieleverancier kiezen hoeft namelijk niet over een nacht ijs te gaan, want er zijn nogal wat verschillen om op te letten.

Bespaar je rijk

Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden om te besparen in het energieverbruik in het huishouden. Veel huishoudens zijn voorzien van de nodige elektrische apparaten die enorm veel stroom vreten. Om te besparen is het raadzaam om tijdens het aanschafproces van elektrische apparatuur nauwlettend in de gaten te houden in welke hoeveelheid het apparaat energie verbruikt. Zo kun je op termijn veel geld besparen bij de aanschaf van producten.

Energieleveranciers in alle soorten en maten

Wanneer we kijken naar het aanbod energieleveranciers en dus ook energiebronnen valt er onderscheid te maken in verschillende vormen van energie. Zo kun je onderscheid maken in onder andere budget energie, lokale energie en groene energie. Iedere bron heeft zijn eigen kenmerken en kosten die verbonden zijn. We lichten de drie categorieën nader toe:

 • Budget energie
  Budget energie wordt gekenmerkt door haar lage prijs. Deze vorm van energie is echter niet altijd de meest duurzame en sterke. Voorbeelden van leveranciers die voorzien in budgetenergie zijn: EnergieDirect en Oxxio.
 • Lokale energie
  Een ideale energiebron wanneer je graag wilt weten wáár jouw energie precies vandaan komt. Met name in de toekomst zullen lokale energieleveranciers sterk toenemen.
 • Groene energie
  Groene energie wordt gekenmerkt door haar duurzaamheid en de pure vorm van energie die gebruikt wordt. Het gebruik van groene energie is meestal duurder omdat het meer geld kost om deze groene energie op te wekken. Enkele energieleveranciers die voorzien in groene energie zijn Pure energie en Qurrent.

 

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (68)

Interessante informatie over supermarkten, daarnaast een handig overzicht van supermarketin in de buurt.

Johan (48)

Even snel kijken voor een dichtbijzijnde supermarkt, zo gepiept.

Een kerstpakket van Kerstpakketten idee
Haal je boodschappen bij Foodworld-XL
coop ah jumbo aldi plus spar

Contact

 • 084 - 877 8572
 • info@winkelwaar.nl
© winkelwaar.nl 2021 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |